#FYBTalks, de ce le facem?

Mircea Scarlatescu blog

De când am început FYB în 2003, am crezut întotdeauna că cel mai important atu al unei agenții web este echipa și cunoștințele acesteia; nu sediul central, nu stațiile de lucru, nu tehnologiile de pe server sau soluțiile de cloud pe care le folosește, ci echipa.

În câteva cuvinte, permiteți-mi să vă spun de ce: tehnologiile vin și pleacă, soluțiile cloud devin din ce în ce mai bune, este greu să nu fie depășite în 1-2 ani. În același timp, site-urile se lansează, se refactorizează, se îmbunătățesc, se relansează și se închid din când în când. Serviciile de găzduire merg din ce în ce mai bine, iar actualizarea acestora devine din ce în ce mai complexă; în același timp, a avea cunoștințele necesare pentru a utiliza tehnologii din ce în ce mai bune și pentru a culege toate avantajele sale devine o provocare din ce în ce mai mare.
A nu avea oamenii potriviți lângă tine când toate aceste lucruri evoluează poate fi o mare bătaie de cap. A nu avea lângă tine oameni informați este și mai rău (După cum spun clasicii: este costisitoare perfecționarea? Calculează cât te costă să ai echipă nepregătită…).

Așadar, de la început: cel mai important lucru pe care îl aveți lângă dvs. într-o agenție web ESTE să aveți oamenii potriviți alături. Cum faci asta? Ei bine, în primul rând … nu abordați o atitudine corporatistă dacă nu sunteți o corporație. Rămâneți la ceea ce știți cel mai bine, adaptați-vă rapid la mediul în continuă schimbare, fiți aproape de echipa dvs., angrenați și provocați membrii echipei dvs. să-și îmbunătățească și să împărtășească cunoștințele lor.

Și, pe această notă, #FYBTalks înseamnă că ne adunăm și comunicăm experiența și cunoștințele personale cât de des putem cu restul echipei. Membrii echipei vorbesc despre tehnologiile pe care le cunosc și care îi interesează, în timp ce noi, ca fondatori, vorbim despre ce înseamnă să fim antreprenori și despre proiectele anterioare în care echipa actuală nu a fost implicată…

Simplu, eficient și distractiv, #FYBTalks este una dintre cele mai bune modalități de a păstra legătura cu colegii tăi în timp ce înveți…

PS. Dacă sună distractiv, țineți legătura cu noi prin e-mail sau pe social media sau poate doriți să vă alăturați nouă ;)!